Home > Nieuws overzicht  
   
 Laatste 5 nieuws items
   
14-05-2012 | Dochtergroep van Vanadin in Wertingen

 

 

Tijdens de fokveeveiling van SFZ in Wertingen werd een dochtergroep gepresenteerd van de nieuwe topstier Vanadin.  Frank Stumpenhusen van Spermex bekeek en beschreef de groep:

 De 8 Vanadin dochters  waren goed ontwikkeld met veel breedte in de voorhand en gezien de hoge melkproducties enorm veel bespiering. Drie dieren noteerden al een 100 dagen lijst tussen de 2.998 en 3.605 kg melk. De overige vijf koeien hadden dagproducties tussen 24,8 en 31,6 kg per dag. De producties wa de massale koeien niet aan te zien, en zo maakten ze zowel op stand als in de ring  een goede indruk.

Alles bij elkaar was de uniformiteit van de groep goed  en toonden de dieren  uniform goede overgangen over het hele lijf. De op papier wat vlakke kruizen was bij 2 dieren te zien, terwijl de rest een gewenste heling vertoonde en doorgaans ook zeer breed gebouwde kruizen etaleerden.  De achterbeenstand kwam precies overeen met het lineaire profiel, waarbij  de hakken bij een aantal dieren iets voller waren.  Als Vanstein zoon vererft Vanadin sterke koten, wat de dieren ook in de ring demonstreerden. Ook de klauwen vielen in positieve zin op.

De 8 Vanadin dochters toonden gemiddeld zeer soepele uiers met fijne textuur en iets meer volume, gezien de productie  niet verwonderlijk.  Toch leek het richting verdere  lactaties niet problematisch want ze bezaten allen een prima ophangband. Wel hadden de vooruiers nog iets langer gekund en mede door de bespiering kwamen de  achteruiers niet extreem hoog uit. De speenplaatsing was op 1 dier na goed en ook de speenlengte lag in het gewenste bereik.

Samengevat een zeer uniforme dochtergroep van Vanadin die goed overeen kwam met de  lineaire cijfers. Ondanks de hoge producties zijn de Vanadin dochters echte dubbeldoel koeien  en overtuigen ze als harmonische functionele koeien die in ligboxentallen prima kunnen functioneren.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
17-08-2021 Fleckviehfokwaarden augustus 2021
13-04-2021 Orka meest gebruikte Fleckvieh stier van Duitsland 2020
09-04-2021 Fokwaarden draai april 2021
01-12-2020 Fokwaarden draai december 2020
14-08-2020 Fleckvieh draai augustus 2020
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >