Home > Nieuws overzicht  
   
 Laatste 5 nieuws items
   
09-04-2021 | Fokwaarden draai april 2021

Ook de Fleckviehlijst werd door elkaar geschud door de nieuwe Single Step fokwaardeschatting. WHATEVER  (GS Wohltat x Everest) werd een van de grote winnaars en steeg dankzij +6 GZW punten naar de top van de lijst. Hij vererft een mooie hoeveelheid melk met neutraal eiwit en zeer goede secundaire kenmerken. Zijn 727 dochters hebben een zeer vlotte melkbaarheid en beschikken over goede uiers en iets krommere benen. Whatever heeft kappacaseine BB en betacaseine A2A2.

Op de derde plek wist zich IRREGUT PS te plaatsen. De hoornloze Irokese zoon steeg vooral fors in kg melk en heeft daarnaast hoge gehalten. Ook voor levensduur wist hij te stijgen. In zijn exterieurfokwaarde moest hij wat toegeven maar overtuigt hij nog altijd met een goede ontwikkeling, veel inhoud correcte brede kruizen. De uiers zijn correct ophangen en hebben wijder geplaatste spenen.

Nieuwe stier in de top is HOKUSPOKUS. Zijn vader is Hurly, zijn moeder is een 8e kalfs Narr dochter uit een 5e kalfs Zahner. Hurly debuteert met 54 eerste dochters die hem aan een mooie +760 kg melk vererving net neutraal vet en net positief eiwit helpen. Hij laat tevens over de hele linie gunstige cijfers zien voor de secundaire kenmerken als gezondheid, levensduur, vruchtbaarheid en persistentie. Ook in het exterieur is er weinig te wensen over: de ondiep en vast aangehechte uiers hebben een ideale speenplaatsing.

SISYPHUS moest iets toegeven in productie maar behield zijn positieve gehalten. Hij bleef op alle vlakken ruim positief: levensduur, gezondheid, vruchtbaarheid persistentie en zijn zeer hoge melksnelheid (122). Hij is een uitstekende uiervererver (125).

ORKA leverde een enkel punt in voor totaal fokwaarde maar bleef gelijk voor productie, exterieur en levensduur. Hij blijft nog steeds een van de meest gebruikte kruisingsstieren voor op Holstein. 

SEHRHUT kon zijn verervingsbeeld nagenoeg gelijk laten, ondanks een kleine wijziging met -2 gzw. Hij blijft een allround pinkenstier met veel melk en goed exterieur en prima gezondheid en levensduur.

MANOLO P steeg in kg melk maar leverde iets wat eiwit in. Voor levensduur steeg de dochtergeteste stier weer wat punten erbij. Zijn secundaire cijfers en zijn exterieurfokwaarden zijn ondanks enkele punten verlies nog steeds er hoog voor deze hoornloze verver.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
08-04-2022 Fleckviehfokwaarden april 2022
17-08-2021 Fleckviehfokwaarden augustus 2021
13-04-2021 Orka meest gebruikte Fleckvieh stier van Duitsland 2020
09-04-2021 Fokwaarden draai april 2021
01-12-2020 Fokwaarden draai december 2020
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >